МАУ не боїться фінансової кризи

Четвер, 16 жовтня 2008, 12:23
 

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) не планує найближчим часом закривати маршрути й скорочувати персонал у зв'язку з фінансовою кризою

Про це повідомив журналістам президент МАУ Юрій Мирошников, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"Ми не бачимо в цьому необхідності, оскільки МАУ сьогодні має досить високі показники продуктивності й ефективну, оптимізовану мережу маршрутів. Хоча виключати подібний варіант не можна, все буде залежати від темпів розвитку кризи й ступеня його впливу на економіку України й тих країн, куди ми літаємо", - сказав він.

За словами Мирошникова, компанія може обмежити прийом на роботу нових співробітників у невиробничій сфері.

Реклама:

"У нас будуть нові літаки: один - у листопаді цього року й два - навесні наступного року. Нам будуть потрібні нові пілоти, бортпровідники, інженери й техніки. Питання не в тому, чи треба скорочувати персонал, а скільки нових співробітників ми візьмемо, щоб зберегти й поліпшити досягнутий рівень продуктивності й понизити питомі видатки. Будуть високі видатки - не буде компанії", - відзначив президент МАУ.

Мирошников додав, що фінансова криза знизить темпи зростання українського авіаційного ринку.

"Підвищується вартість грошей, зростають видатки на страхування, скорочуються прямі інвестиції, у тому числі й в авіаційну галузь, погіршується купівельна спроможність населення й у нас, і за рубежем", - сказав він.

Акціонерами МАУ є Фонд державного майна України - 61,6%, Austrian Airlines - 22,5%, компанія Aer Cap - 6% і Європейський банк реконструкції й розвитку - 9,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: