Швейцарія кидає 60 млрд. дол. для порятунку банку UBS

Четвер, 16 жовтня 2008, 10:54
 

Найбільший швейцарський банк UBS залучить у капітал 6 млрд. франків (5,24 млрд. дол.) шляхом розміщення конвертованих облігацій на користь держави.

Про це з посиланням на UBS повідомляє агенство "Інтерфакс Україна".

Банк дійшов згоди з Національним банком Швейцарії про переведення неліквідних цінних паперів сумою до 60 млрд. дол. у капітал нового фонду.

"Це рішення істотно знижує невизначеність серед акціонерів і клієнтів UBS, а також збільшує стабільність фінансової системи", - говориться в повідомленні UBS.

Реклама:

UBS внесе в капітал фонду 6 млрд. дол., ЦБ Швейцарії - 54 млрд. дол. Для того, щоб оплатити свою участь у фонді, UBS розмістить конвертовані ноти на користь Швейцарії.

Залучений банком додатковий капітал, за конвертації в акції за ціною у 20 франків, дасть уряду країни частку у 9% в UBS.

Крім того, у четвер інший швейцарський банк - Credit Suisse Group, на якому банківська криза позначилася меншою мірою, оголосив про намір залучити капітал на суму близько 10 млрд. франків за допомогою катарського фонду, пише The Wall Street Journal. Банк заявив, що не буде одержувати капітал з боку уряду Швейцарії.

Credit Suisse одержав за квартал, що завершився 30 вересня, збиток розміром 1,3 млрд. франків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: