"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ пожертвує 1 млрд. дол. на вкладників

Четвер, 16 жовтня 2008, 10:45
 

Національний банк України (НБУ) дасть кредит Фонду гарантування внесків фізичних осіб на суму в 1 млрд. грн. для збільшення розміру максимальної компенсації за внесками з 50 тис. грн. до 100 тис. грн.

Як повідомив голова Ради НБУ Петро Порошенко на прес-конференції в середу, відповідні зміни до кошторису Нацбанку на поточний рік затверджені Радою 15 жовтня, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Сьогоднішнім рішенням Рада НБУ забезпечила можливість негайного надання цього кредиту Фонду, для того щоб він міг підвищити максимальну ставку відшкодування до суми 100 тис. грн", - сказав він.

За його словами, Нацбанк одержав підтвердження Міністерства фінансів, що в оновленій редакції проекту державного бюджету України на 2009 рік буде передбачене виділення Фонду гарантування внесків фізичних осіб коштів сумою 1 млрд. грн., що дозволить Фонду погасити кредит Нацбанку.

Реклама:

"Нас завірили, що в новій редакції бюджету на 2009 рік буде передбачено окрему бюджетну програму сумою в 1 млрд. грн., що буде спрямована на збільшення коштів Фонду. Після того, як з держбюджету ці кошти надійдуть на рахунок Фонду, цей кредит буде повернуто Нацбанку", - сказав Порошенко.

При цьому він відзначив, що Нацбанк, взявши до уваги звернення міністра фінансів, додатково перерахував до бюджету більше 1 млрд. грн. різниці між доходами й видатками Нацбанку 2007 року, що дає можливість уряду виділити необхідні кошти Фонду гарантування внесків.

Останній раз розмір максимальної компенсації вкладникам збанкрутілих банків в Україні було підвищено 11 вересня 2007 року - з 25 тис. грн. до 50 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: