Ющенка непокоїть ситуація з металургами

Середа, 15 жовтня 2008, 17:28
 

Віктор Ющенко вимагає від уряду вирішити питання щодо зміни тарифів для металургійних підприємств.

"Уряд повинен на найближчому засіданні розглянути питання секторальних тарифів, зокрема у відношенні до металургії. Не реагуючи вчасно, уряд буде платити значно більше", - сказав Ющенко на прес-конференції під час робочого візиту в Запоріжжя в середу.

Крім того, для збереження галузі він вважає за необхідне залучити сили Національного банку України й комерційних банків для обслуговування промислових підприємств за внутрішніми й зовнішніми кредитами, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Президент відзначив, що зволікання у вирішенні проблеми в металургійній галузі спричинить критичне зниження обсягів виробництва і як наслідок - економічний колапс.

Реклама:

За його словами, зниження обсягів виробництва металургами негативно позначиться на енергетичному ринку, де кожний 4 квт/ч споживають промислові підприємства.

"Металурги, представники вугільної галузі, енергетики повинні підписати внутрішній меморандум, для мінімізації навантажень на міжгалузевих ринках. І оптимізувати ціну своєї продукції", - сказав Ющенко.

Також він вважає за необхідне збільшити збут металопрокату на внутрішньому ринку, зокрема, будівельному.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: