Нафтотрейдерів підозрюють у змові

Середа, 15 жовтня 2008, 11:44
 

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав перевірку діяльності нафтотрейдерів київського регіону на предмет можливої змови щодо встановлення цін.

За результатами моніторингу ринку реалізації світлих нафтопродуктів, комітет зафіксував синхронне - до рівня 6,15 грн. підвищення операторами цін на бензин марки А-95 на більшості АЗС міста Києва та Київської області, йдеться в прес-релізі АМКУ.

Враховуючи те, що для імпортерів та виробників складові собівартості бензинів є різними, фахівці комітету проведуть детальне дослідження обґрунтованості встановлення саме такої ціни на реалізацію бензинів.

Коментуючи ситуацію, виконувач обов'язків голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко наголосив, що нещодавно комітет закликав вітчизняних нафтотрейдерів адекватно відреагувати на зниження вартості нафти у зв'язку із зменшенням світових цін, відзначається в прес-релізі.

Реклама:

"Проте окремі оператори проігнорували нашу вимогу. Водночас, продовжують діяти всупереч конкурентному законодавству, про що свідчить встановлення однаково завищеної ціни на бензин у столиці та регіоні. Попереджаю, комітет враховуватиме таку поведінку нафтотрейдерів і, переконаний, в ході проведення оперативного розслідування доведе незаконність їхніх дій", - додав голова АМКУ.

Нафтотрейдери пояснюють зростання цін новою постановою НБУ, що дуже ускладнює імпорт нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: