Зарубіжні авто можуть подорожчати

Вівторок, 14 жовтня 2008, 17:53
 

Автомобільні дилери готуються до підвищення цін.

Подорожчання очікується вже на початку листопада. Учасники ринку кажуть, що вартість машин підвищиться приблизно на 5-10%.

"Таке зростання є стандартним для українського ринку", - повідомив генеральний директор " Укравтозаз-Сервіс" (входить до корпорації "УкрАвто") Вахтанг Васадзе, пише видання "Дело".

Головна причина підвищення цін на автомобілі - різке підвищення курсу долара відносно гривні.

"Імпортери розраховуються із заводами за нові автомобілі переважно в іноземній валюті (євро, долари), які, у свою чергу, купують на міжбанку. Який курс зараз на міжбанку, ви знаєте",  - повідомив директор "Тойота Центр Київ "ВіДі Автострада" Віктор Кордилевський.

При цьому автодилери нарікають на велику різницю між офіційним курсом долара і його реальною вартістю.

Реклама:

"Навіть якщо Нацбанк змінив валютний коридор і встановив верхню межу на рівні 5,35, міжбанк показує торги за курсом 5,71-5,9, і ніхто не знає, що буде завтра-післязавтра", - говорить генеральний директор компанії "Єврокар" (імпортер автомобілів Skoda) Марина Яковлева.

Крім підвищення курсу долара, на подорожчання автомобілів також вплинули збитки автодилерів. За словами Вахтанга Васадзе, зараз імпортери компенсують втрати за рахунок підвищення цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: