"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Природний газ може знову подорожчати

Вівторок, 14 жовтня 2008, 16:50
 

Міністерство палива й енергетики України планує з 15 жовтня підвищити розмір надбавки до ціни на природний газ для промислових споживачів й бюджетних установ.

Підвищення передбачається у вигляді так званих витрат НАК "Нафтогаз України" на 39,1% (на 34,05 грн.) - до 121 грн. за 1 тис. куб. м (без ПДВ), повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Завтра я підпишу відповідний наказ", - сказав голова Мінпаливенерго Юрій Продан журналістам у Києві у вівторок після позачергового засідання уряду.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки й оборони України наприкінці вересня доручила Міністерству підвищити розмір надбавки до ціни на природний газ у вигляді так званих витрат НАК "Нафтогаз України" до 121 грн. за 1 тис. куб. м (без ПДВ) з метою поліпшення фінансового стану державного холдингу.

Реклама:

Така надбавка була введена Мінпаливенерго для виконання рішення уряду 1 травня 2008 року й становила 87,43 грн. за 1 тис. куб. м (без ПДВ). Міністерство в липні знизило її розмір на 0,55% - до 86,95 грн. за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Міністерство юстиції України в серпні зареєструвало наказ Міепаливенерго, яким було встановлено діючий на цей час розмір надбавки й відмінений попередній аналогічний наказ. Перший наказ не був зареєстрований Мін'юстом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: