"Газпром" активізує підготовку підписання контрактів з Україною

Вівторок, 14 жовтня 2008, 12:15
   

Правління російського газового монополіста компанії "Газпром" доручило профільним підрозділам компанії підготувати проведення переговорів щодо поставок газу в Україну для підписання відповідних контрактів.

Про це сказано в повідомленні "Газпрому", повідомляє агентство "Українські новини".

Правління також доручило вжити необхідних заходів із врегулювання заборгованості за поставлений в Україну газ, продовжити роботу з переходу на нову схему взаємин у газовій сфері з Україною й щодо поетапного переходу на ринкові ціни на паливо.

Як повідомлялося, 2 жовтня прем'єр-міністри України й Росії Юлія Тимошенко й Володимир Путін підписали меморандум про взаємини в газовій сфері.

Реклама:

Меморандумом сторони вітають установлення з 1 січня 2009 року прямих довгострокових відносин між "Газпромом" і Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" щодо поставок газу в Україну в обсягах, які забезпечують баланс газу для споживачів України.

Сторони також підтвердили прагнення до поетапного переходу протягом трьох років на ринкові економічно обґрунтовані й взаємовигідні ціни як на імпортований природний газ, так і на тарифи за транзит газу територією України.

"Газпром" і "Нафтогаз України", відповідно до меморандуму, можуть здійснювати спільні експортні поставки природного газу.

Зараз монопольним постачальником газу в Україну є компанія "РосУкрЕнерго", зареєстрована у Швейцарії, яка купує газ у дочірнього підприємства "Газпрому" - "Газпром експорту" і доставляє його на кордон Росії й України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: