"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Власник "Дельта банку" позбувається суміжного бізнесу?

Вівторок, 14 жовтня 2008, 11:22
 

Фінансова криза змушує власників "Дельта Банку" продати всі суміжні фінансові бізнеси.

Як повідомляє видання "Экономические известия" з посиланням на неназване джерело, страхова компанія, що входить до групи (з групою пов'язують СК "Брама Життя"), вже більше місяця виставлена на продаж.

Поки що немає звісток про майбутнє КУА "Дельта Капітал", що управляє активами трьох фондів на загальну суму 11,7 млн. грн.

Джерело видання засвідчило, що голова наглядової ради "Дельта Банку" Лагун вирішив продати торговельні мережі "Фаворит" і "Точка".

Перша компанія займається продажем іпотечних кредитів, друга - реалізацією страхових полісів, цінних паперів, а також онлайн-підбором нерухомості. Обидві мережі зареєстровані 2007 року і позиціонувалися як фінансові супермаркети.

Вони просувають не тільки продукти "Дельта Банку" і пов'язані з ним компанії, але й пропонують співробітництво стороннім структурам. За даними "Фаворита", компанія співробітничає з більш ніж 30 учасниками фінансового сектора й ринку нерухомості.

Джерело припустило, що Віктор Пінчук, з яким асоціюють бізнес Лагуна, урізав фінансування, і залишилася можливість підтримувати тільки "Дельта Банк". Він вважає, що продати страховика буде досить складно, оскільки він має один головний канал продажів - "Дельта Банк". Без опори на страхування позичальників, на думку джерела, позиції компанії істотно похитнуться.

"Велика дурниця", - прокоментував викладену інформацію Микола Лагун.

На думку директора "Мережі фондових магазинів" Сергія Сапунова, "Фаворит" може продаватися, як і будь-яка інша мережа фінансових установ.

Реклама:

"Інше питання - кому зараз потрібна своя власна, а не партнерська інфраструктура з продажу. Власну мережу потрібно підтримувати й завантажувати якимись завданнями, а це досить складно. Основні статті видатків: навчання, зарплати, оренда й офісне встаткування",- відзначив експерт.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!