Криза в Україні не зашкодить Євро-2012

Понеділок, 13 жовтня 2008, 17:31
 

Фінансова криза в Україні не відбилася на підготовці до проведення фінальних ігор Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в країні.

Так вважає Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Фінансова криза на цей час ще не встигла стати ризиком підготовки України до Євро-2012", - сказав він у ході інтернет-конференції в понеділок у Києві.

Разом з тим, Васюник відзначив, що "неспроможність або неготовність системи державного управління створила певні проблеми. У першу чергу тому, що українська система державного управління до цього часу не планувала й не реалізовувала такі масштабні проекти".

Реклама:

Віце-прем'єр також повідомив про свій намір найближчим часом подати на розгляд Президенту України й уряду проект відкоректованої системи управління.

За словами Васюника, проект "передбачає посилення персональної відповідальності Віце-прем'єра за реалізацію програми підготовки до Євро, а також створення в структурі Секретаріату уряду координаційного департаменту з питань підготовки до турніру на чолі із заступником міністра Кабінету Міністрів".

"Найближчим часом проект цих рішень буде внесений на обговорення", - відзначив Віце-прем'єр.

Васюник також повідомив, що шість аеропортів у шести містах, що приймають матчі чемпіонату Європи 2012 року з футболу, підготують вчасно.

"За 17 років жоден аеропорт, крім "Борисполя", не розвивався, і тут Кабінет Міністрів, за моєю пропозицією, прийняв єдине правильне рішення - різко збільшити видатки з держбюджету на підготовку аеропортів", - сказав він.

З метою огородження від наслідків фінансової кризи підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, Кабінет Міністрів збільшив видатки на підготовку турніру з 33 млрд. грн до 50 млрд. грн.

Васюник також відзначив, що на засіданні UEFA у Бордо урядова команда й Федерація футболу України переконала футбольних функціонерів у тому, що Україна може реально виконати всі обов'язки перед UEFA, у тому числі й із самого проблемного питання - реконструкції НСК "Олімпійський".

Україна також веде переговори з УЄФА про зниження кількості необхідних для проведення чемпіонату Європи з футболу 5-зіркових готелів.

Васюник зазначив, що готелі такого рівня будуються за приватні кошти, і додав, що в деяких містах існує проблема залучення коштів.

Зокрема, Віце-прем'єр зазначив, що в Донецьку інвесторів на будівництво 5-зіркових готелів немає, оскільки після проведення чемпіонату такі готелі просто себе не окуплять.

Крім цього, Віце-прем'єр повідомив, що порівняно з ЧЄ-2008 з футболу, за прогнозами УЄФА, кількість туристів і телеглядачів збільшиться на 30%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: