ПІБ хочуть продати для виведення з банкрутства

Понеділок, 13 жовтня 2008, 14:48

Акції "Промінвестбанку" можуть бути продані стратегічним інвесторам для стабілізації стану фінансової установи.

Про це на прес-конференції заявив тимчасовий адміністратор "Промінвестбанку" – заступник голови НБУ Володимир Кротюк.

"Ми вже ведемо переговори з кількома ймовірними стратегічними інвесторами як з України , так і з Росії , які готові будуть вкласти гроші у стабілізацію роботи банку. На сьогодні ми готові продати близько 80% акцій банку ", - сказав Володимир Кротюк.

Він заявив, що власники цієї кількості акцій вже готові продати свої пакети.

Реклама:

Говорячи про нинішнє введення тимчасової адміністрації від Нацбанку, він запевнив що її робота буде залежати від часу повної нормалізацїї роботи ПІБу.

"Ми будемо працювати до того моменту, поки знову не приведемо "Промінвестбанк" до нормального стану; не виключено, що це може трапитися вже за місяць." , - додав Кротюк.

Незважаючи на наполегливі чутки про те, що криза у "Промінвестбанку" була чітко спланована і реалізована шляхом інформаційної атаки, представник НБУ не зміг назвати можливих замовників.

"В даний час у мене на столі немає жодного документу, який міг би засвідчити причетність тієї чи іншої людини або компанії до ситуації, що склалася", - сказав Володимир Кротюк. 

На сьогодні тимчасова адміністрація від Нацбанку  контролює всі фінансові потоки ПІБу. 

"Ми обмежили видачу живих коштів, але в той же час ми не припинили видачу зарплат, стипендій та інших соціальних виплат. Також ми зробили фіксованою суму одноразового зняття грошей з банкомату - до 1 тис. гривень. Хоча за потребою за декілька разів клієнт банку може зняти й більшу суму", - заспокоїв Володимир Кротюк.

У ПІБі долучилися до постанови Нацбанку, яка на час кризи забороняє розірвання депозитних договорів раніше заявленого строку дії вкладу.

"Наприкінці 2004 року, коли назріла подібна криза, вищезазначені заходи НБУ допомогли утримати ситуацію і вберегти Україну від економічного колапсу", - сказав замголови Нацбанку.

Нагадаємо, починаючи з червня 2008 року у пресі почали з'являтися публікації, що стосувалися нібито незадовільного фінансового стану "Промінвестбанку" і незадовільної роботи тогочасного менеджменту. Експерти вже тоді почали пов'язувати дані дії з інформаційно-рейдерським впливом на ПІБ.

Наприкінці вересня, коли інформаційна атака досягла свого апогею, вкладники масово почали знімати кошти з депозитних рахунків. Через це Нацбанк змушений був виділити "Промінвестбанку" річну кредитну лінію розміром у 5 млрд. грн. і ввести свою адміністрацію

 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: