З 2010 року заборонять використовувати лампи розжарування

Понеділок, 13 жовтня 2008, 12:52
 

Лампи розжарування можуть заборонити.

Єврокомісар з енергетики Андріс Пієбалгс заявив про те, що найближчим часом буде прийнятий закон про введення в Євросоюзі 2010 року заборони на торгівлю лампами розжарування, повідомляє агентство "РИА Новости".

На думку Пієбалгса, скасування ламп розжарування й перехід на енергоекономні лампи дозволять на 60% скоротити споживання електроенергії домашніми господарствами.

Крім того, новий закон буде сприяти поставленій ЄС меті знизити на 20% до 2020 року щорічне енергоспоживання в країнах-членах цієї регіональної організації.

Реклама:

Необхідно відзначити, що на частку ламп розжарування припадає приблизно 80% європейського ринку.

Раніше вже повідомлялося, що Єврокомісія має намір до 2009 року встановити більш суворі стандарти ефективності використання електроенергії в електроприладах. Адже лампи розжарування вважаються неефективними носіями електроенергії.

За даними Єврокомісії, у масштабах ЄС щорічно можна заощаджувати до 45 мільярдів кіловат-годин, якщо оснастити всі частки будинку й квартири енергозберігаючими лампами.

Хоча, як стверджують медики, енергозберігаючі лампи небезпечні для здоров'я людини, тому що їхнє ультрафіолетове випромінювання може викликати роздратування шкіри, якщо знаходитися до джерела світла занадто близько.

Однак медики додають, що енергозберігаючі лампи не підвищують ризик виникнення ракових захворювань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: