"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Coca-Cola купить компанію Коломойського

Понеділок, 13 жовтня 2008, 10:59
 

Компанія Coca-Cola веде переговори про покупку компанії "Ерлан" - виробника соків компанії "Біола".

Інформацію про можливе поглинання компанією Coca-Cola "Ерлану" (ТМ "Біола"), що належить до активів українського мільярдера Ігора Коломойського, підтвердили анонімно відразу двоє учасників ринку, повідомляє видання "Дело".

"Йдуть переговори, а також проводиться аудит підприємств", - стверджує анонімне джерело.

Зараз Coca-Cola займає в Україні невелику частку на ринку соків і представлена в основному двома торговельними марками: "Добрий" і Rich, що виробляють в Росії.

Реклама:

Покупка великого гравця автоматично виводить компанію на лідируючі позиції на українському ринку. Профільні аналітики вже називають суму угоди: близько 300 мільйонів доларів.

Торік Coca-Cola претендувала на покупку лідера з виробництва соків - компанію "Сандора", однак на завершальному етапі її обійшли конкуренти - PepsiAmericas і PepsiCo.

Профільні аналітики вважають, що для Coca-Cola покупка великого гравця на даний момент більш вигідна, ніж будівництво з нуля власного виробництва й розкручування нових торговельних марок.

Можливу угоду між "Ерланом" і Coca-Cola експерт аналітичної компанії Pro-consulting Олександр Соколов оцінює у 270-290 мільйонів доларів.

Як повідомлялося, компанія "Ерлан" нещодавно була пов'язана із скандалом з приводу рейдерства. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: