"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

План "п'яти пунктів" врятує світ від фінансової кризи

Понеділок, 13 жовтня 2008, 09:50
 

Міністри фінансів і голови ЦБ країн "групи семи" (G7) за підсумками зустрічі у Вашингтоні прийняли план дій, заявивши в ньому про необхідність прийняття "термінових" заходів для боротьби з фінансовою кризою.

Хоча в плані немає якихось принципово нових кроків, всі дії й заяви лідерів G7 продемонструвати їхню рішучість діяти для порятунку ринків, запобігання банкрутства найбільших фінансових інститутів.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна", Міжнародний валютний фонд також рішуче підтримав план дій G7. План, оприлюднений у п'ятницю, складається з п'яти пунктів.

"Ці дії повинні бути розпочаті таким чином, щоб платники податків були захищені, а потенційна шкода іншим країнам була мінімізована. Ми будемо використовувати інструменти макроекономічної політики у тих випадках, коли це необхідно", - говориться в заяві.

Реклама:

Демонструючи єдність країн перед кризою, членів G7 прийняв у Білому домі Президент США Джордж Буш, який заявив про готовність США взяти на себе "особливу" роль у цій боротьбі.

G7, до якої входять США, Великобританія, Німеччина, Японія, Франція, Канада, Італія, заявила про значну роль Міжнародного валютного фонду в наданні допомоги країнам, що постраждали від фінансової кризи. Крім того, "сімка" визнала необхідність реформування світової фінансової системи.

Протягом тижня ринки акцій падали практично без перерви, незважаючи на нові заходи влади з підтримки банків і фінансового ринку, зниження процентних ставок і заяви політиків.

Нафта подешевшала на 10 дол. - до 78,66 дол. за барель, а кредитні ринки, незважаючи на всі зусилля влади, як і раніше, залишаються паралізованими.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: