"Нафтогаз України" заперечує обвинувачення в девальвації гривни

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 15:45

НАК "Нафтогаз України" заперечує інформацію ЗМІ, ніби він майже щодня виходить на міжбанківський валютний ринок і мільярдами скуповує долари, чим істотно впливає на зниження курсу гривні.

"Помилковість і провокативний характер цієї інформації можуть підтвердити в Національному банку України. НАК "Нафтогаз України" зацікавлена в стабільному і прогнозованому курсі національної валюти" - відзначається в прес-релізі "Нафтогазу України", розповсюдженому в п'ятницю.

Держхолдинг констатує, що в умовах дестабілізації фінансового ринку сам змушений закуповувати валюту за завищеним курсом для розрахунків з контрагентами. Одночасно "Нафтогаз України" відзначає, що продовжує накопичувати валюту в робочому режимі і вчасно розраховується з усіма закордонними контрагентами.

Компанія сподівається, що фінансовий ринок України найближчим часом стабілізується і почне функціонувати в нормальному режимі.

Реклама:

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" з квітня 2008 року є єдиним імпортером природного газу в країну. Холдинг купує валюту в основному для розрахунків за газ і виконання зобов'язань за зовнішніми позиками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!