Азіатські біржі наслідують падіння американців

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 12:57
Азіатські фондові індекси в п'ятницю 10 жовтня обвалилися на тлі побоювань розростання фінансової кризи слідом за біржами США  через нову хвилю банкрутств японських компаній.

За підсумками торгів 9 жовтня американські фондові індекси обвалилися більш ніж на 7%. Інвестори панічно розпродають акції по усім світі і вкладають грошові кошти в облігації і золото, тому що очікують подальшого погіршення ситуації у світовій економіці. Так прибутковість по дворічних казначейських облігаціях упала до 1,51%, демонструючи зниження сьомий тиждень підряд, а грудневі ф'ючерси на золото торгуються біля тримісячних максимумів на рівні $931,1 за трійську унцію.

На цьому тлі аутсайдерами виявилися акції компаній азіатського фінансового сектора: Mitsubishi UFJ Financial Group Inc (-8,51%), Mizuho Financial Group Inc (-11,76%) , Sumitomo Mitsui Financial Group Inc (-8,15%)  , Australia & New Zealand Banking Group Ltd (-8,11%). Також негативно на динаміку цінних паперів компаній фінансового сектора вплинуло повідомлення про те, що міжнародне агентство Мооdу's може понизити довгостроковий кредитний рейтинг американських банків Morgan Stanley і Goldman Sachs Group Inc.

Частку негативу на торги в азіатську сесію внесла інформація про банкрутство двох японських компаній: інвестиційного трасту New City Residence Investment Corp і страховика Yamato Life Insurance Co. Тиск на ринок також робить різке зниження цін на нафту і метали.

За підсумками торгів, японський індекс Nikkei 225 знизився на 9,62%, австралійський S&P/ASX 200 INDEX – на 8,34%, сінгапурський FTSE ST ALL SHARE INDEX - на 8,39%, паназиатский індекс S&P ASIA 50 INDEX CME - на 4,31%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: