"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар може поступитися своїм місцем японській валюті

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 10:26
 

Американський долар виріс відносно євро, однак відновив падіння відносно ієни.

Це пов'язано з очікуваннями обвалу світового фондового ринку, що призведе до переведення коштів з високоприбуткових активів у японську валюту, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Зростання курсу ієни відносно долара за тиждень може стати рекордним за останнє десятиліття, після того як і Dow Jones Industrial Average, і Nikkei 225 Stock Average звалилися нижче позначки 9000 пунктів уперше з 2003 року.

Євро о 9:35 за московським часом у п'ятницю коштував 1,3533 дол. проти 1,3604 дол. попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.

Реклама:

Курс долара відносно японської валюти склав о 9:35 за московським часом у п'ятницю 99,22 ієни за долар у порівнянні з 99,82 ієни в четвер на закритті торгів у Нью-Йорку. Увечері минулої п'ятниці за долар давали 105,32 ієни.

"Основна тенденція зараз - купівля ієни, - заявив Хідекі Акімура, заступник генерального менеджера з питань валютних операцій Nomura Trust & Banking Co. Ltd. - Кредитна криза поширюється з фінансового сектора на інші компанії, а це означає, що валютні трейдеры не можуть ризикувати. G7 може не встигнути вирішити проблеми кредитно-грошового ринку досить швидко".

Міністри фінансів і голови центральних банків країн "групи сімох" (G7) у рамках річних зборів Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Всесвітнього банку зберуться в п'ятницю у Вашингтоні, щоб обговорити ситуацію у світовій економіці, стан фінансових ринків, а також колективну й індивідуальну дії у боротьбі з фінансовою кризою.

Курс євро знижується відносно долара й ієни на побоюваннях подальшого поглиблення кредитної кризи в Європі. На цьому тижні котирування єдиної європейської валюти відносно ієни впали на 7,3%, поставивши рекорд за увесь час існування євро, уведеного в 1999 році.

За прогнозами Європейського центрального банку (ЄЦБ), економічний зростання у Європі залишиться слабким ще якийсь час, заявив представник центробанку в четвер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: