АМКУ не дасть підвищити ціни на метро

Середа, 1 жовтня 2008, 12:34
Антимонопольний комітет України (АМКУ) вважає необґрунтованим намір столичної влади підвищити вартість проїзду в поїздах комунального підприємства "Київський метрополітен", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Як стало відомо Київському міському відділенню АМКУ, підприємство планує підвищити вартість проїзду в метро. Тому відділення, захищаючи права пасажирів, провело попереджувальну роботу. Надані рекомендації обов'язкові до розгляду в КП "Київський метрополітен", яке сьогодні є монополістом по перевезенню в підземці", - зазначають в прес-службі АМКУ.

Нагадаємо, Київська міська рада оголосила про намір підвищити вартість проїзду в метро до 1, 5-2 грн у листопаді, а також ввести проїзні квитки вартістю не більше 80 грн на один місяць, не більше 199 грн - на квартал і не більше 365 грн - на рік; в одному вид наземного транспорту - 60 грн на один місяць, 150 грн - на квартал і 275 грн - на рік.

При цьому з 2010 року Київський метрополітен повинен перейти на диференційовану систему оплати проїзду пасажира залежно від відстані й кількості станцій метрополітену.

КП "Київський метрополітен" має трасу довжиною 58,7 км із 46 станціями, на яких функціонують 119 ескалаторів. Інвентарний парк вагонів нараховує 664 одиниці.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: