ПФТС спростила процедуру для цінних паперів

Середа, 1 жовтня 2008, 12:45

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку погодила і зареєструвала нові вимоги ПФТС до переліку документів, необхідних для допуску цінних паперів до торгівлі на біржі без їх внесення до біржового реєстру. Відповідно, нові правила набули чинності.

Як повідомляє прес-служба ПФТС, тепер для внесення до списку паперів, що перебувають в процесі розміщення на ФБ ПФТС, достатньо буде надати 3 документи - заявку на включення до списку, тимчасове свідоцтво про реєстрацію випуску, а також проспект емісії, за умови наявності підписаного договору. 

Проте біржа звертає увагу - цінні папери, які перебувають в процесі розміщення, не можуть бути допущеними до вторинного обігу на ФБ ПФТС.

Для цінних паперів, які вже перебувають в обігу, не треба буде надавати звіт про їх розміщення. Також скасована вимога щодо подання проспекту емісії для акцій, які вже перебувають в обігу.

Реклама:

Водночас, біржа дозволяє заявнику подавати замість свідоцтва про випуск довідку ДКЦПФР, що підтверджує реєстрацію випуску та містить необхідні реєстраційні дані.

Пом'якшує біржа і вимоги щодо надання річного звіту емітента. Якщо внесення цінних паперів до біржового списку відбувається в першій половині року (до 01 червня), і річний звіт поки не готовий, його можна буде надати до біржі пізніше.

Замість річного звіту за поточний рік заявник повинен надати письмове зобов'язання про надання річного звіту емітента за поточний рік не пізніше 30 днів після спливу кінцевого терміну його подання до ДКЦПФР.

До цього періоду заявник має забезпечити біржу довідкою про основну фінансову інформацію емітента за рік та копією річного звіту емітента за попередній рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: