"Нафтогазу" набридло, що "Приват" ставить йому палиці в колеса

Вівторок, 9 вересня 2008, 14:12

"Нафтогаз України" висловлює стурбованість систематичним зривом загальних зборів акціонерів в нафтогазових компаніях, де частка держави складає 50%+1 акція або більше.

Про це йдеться в заяві НАК, поширеній прес-службою компанії, повідомляє "Українська правда".

Компанії вже вчетверте у 2008 році не вдалося взяти участь у загальних зборах акціонерів ВАТ "Укрнафта", найбільшої нафтовидобувної компанії країни, державна частка в статутному фонді якої становить 50%+1 акція і знаходиться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Так, у вівторок, 9 вересня представники НАК "Нафтогаз України" прибули до центрального офісу ВАТ "Укрнафта" з метою участі у позачергових зборах акціонерів. Натомість, реєстратор товариства - ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" вже вкотре, посилаючись на рішення суду про заборону складання та надання реєстру акціонерів ВАТ "Укрнафта", відмовив в проведенні зборів.

Реклама:

НАК "Нафтогаз України" вважає за доцільне негайно розглянути законопроект "Про акціонерні товариства", що внесений до Верховної Ради, з метою усунення перешкод для проведення загальних зборів акціонерів нафтогазових компаній, де частка держави складає 50%+1 акція або більше", - йдеться в заяві.

За інформацією ЗМІ, "Укрнафтогаз" є компанією, контрольованою "Приватом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!