Експерти прогнозують стабілізацію цін на металопродукцію

Вівторок, 9 вересня 2008, 09:42

Експерти прогнозують стабілізацію цін на металургійну продукцію у жовтні.

"Стабілізацію цін на металургійну продукцію можна чекати не раніше середини жовтня. Зараз падіння триває і, наприклад, на ринку вже зафіксовано цінові пропозиції із заготівлі розміром 660-680 дол/тонна", - сказав начальник відділу металургійного департаменту Державного інформаційно-аналітичного центру "Держзовнішінформ" В'ячеслав Попов.

На думку експерта, після стабілізації очікувати такої стрімкої динаміки, як у першому півріччі, не доведеться, повідомляє агентство "Українські новини".

"Тенденція зростання цін буде відбуватися до різдвяних канікул, а далі ситуація буде залежати від низки факторів. Серед них - активність економіки у цілому, рівень цін на сировинні й енергетичні ресурси у новому році", - зазначив Попов.

Реклама:

Він також додав, що у новому маркетинговому році очікується підвищення цін на залізну руду, але не так динамічно, як у 2008 році.

На думку старшого аналітика інвестиційно-фінансової групи "Сократ" Дмитра Хорошуна, зниження цін на метпродукцію близьке до свого завершення, про що говорять зростання цін ф'ючерсів на квадратну заготовку на Лондонській фондовій біржі й очікувана активізація будівельного ринку на Близькому Сході після завершення Рамадану (1 жовтня).

"Я думаю, що зниження цін закінчиться вже у вересні, а у жовтні може початися їх підвищення", - зазначив Хорошун.

Він вказав на те, що повернення цін до червневого піку малоймовірне і відсутні передумови до того, що очікуване зростання буде таким же тривалим, як і те, яке закінчилося у червні.

"На мою думку, передчасно вважати ринок метпродукції зростаючим, а не циклічним", - сказав Хорошун.

Він зазначив, що дуже багато у ціноутворенні протягом найближчого періоду буде залежати від динаміки китайського експорту металопродукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: