"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко вимагає реальних контрактів

Понеділок, 8 вересня 2008, 15:16

Прем'єр-міністр обвинувачує голову секретаріату Президента Віктора Балогу й бізнесмена Ігоря Коломойського у спробі викачати з нафтопроводу "Одеса-Броди" технічну нафту на суму близько 300 млн. дол., прикриваючись необхідністю перевести його роботу в аверсний (прямий) режим.

"Всі події стосувалися змови Балоги й Коломойського з викачки технічної нафти на 300 млн. дол.", - сказала Прем'єр на прес-конференції в Києві у понеділок, спростовуючи обвинувачення Балоги у зрадництві національних інтересів, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Вона підкреслила, що ніяких угод, що забезпечують постачання нафти й стратегічних домовленостей про добудування нафтопроводу до території Євросоюзу немає, тому вона протистояла відмові від роботи нафтопроводу в нинішньому режимі.

Тимошенко додала, що був показаний тільки контракт з офшорною компанією, що фактично означає, що 300 млн. дол. будуть віддані цій компанії, а оператор нафтопроводу - державне ВАТ "Укртранснафта" - лишиться "з порожньою трубою".

Реклама:

Прем'єр заявила, що підтримає цей проект за умови, що будуть укладені контракти на закупівлю нафти й контракти на добудування нафтопроводу до польського Плоцка.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки й оборони у липні констатувала, що існуючий режим роботи нафтопроводу "Одеса-Броди" не відповідає стратегічним інтересам України у сфері енергетичної безпеки, а уряд своїми діями фактично зірвав виконання державою міжнародних зобов'язань з організації нових маршрутів транспортування каспійської нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: