Україна може ліквідувати компанію "Укртатнафта"

П'ятниця, 5 вересня 2008, 12:43

Україна може піти на ліквідацію українсько-татарської нафтової компанії ЗАТ "Укртатнафта".

Представник НАК "Нафтогаз Україна", що управляє найбільшим пакетом акцій компанії, у четвер заявив, що, якщо найближчим часом акціонери не врегулюють конфлікт, який розпочався між ними рік назад, українська сторона порушить питання про повернення Кременчуцького нафтопереробного заводу державі, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Представники татарської сторони вважають такий варіант розвитку подій неможливим. Але юристи відзначають, що для розриву відносин в однобічному порядку законодавчих перешкод немає.

Заступник голови правління "Нафтогаза" Володимир Чупрун розповів журналістам, що його компанія направила татарській стороні запрошення шукати шляхи виходу з конфліктної ситуації.

Реклама:

"Ми запропонували вирішувати проблеми на заводі крок за кроком і почати з того, щоб прийти на збори й спільно проголосувати за виплату дивідендів",- повідомив Чупрун.

При цьому на зборах зареєструвалася лише НАК "Нафтогаз", і керівнику департаменту корпоративних прав акціонерів "Укртатнафти" довелося повідомити журналістам, що збори не відбулися.

Татарські акціонери вважають ліквідацію компанії неможливою. "Якщо мова йде про ліквідацію, то потрібне рішення більшості акціонерів, чого немає",- сказав начальник юридичної служби управління стратегічного планування "Татнефті" Марія Савелова.

Вона також відзначила, що компанія "Татнефть" готова до переговорів з врегулювання конфлікту, однак український уряд не має бажання домовлятися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: