"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тарифна сітка не буде єдиною

Четвер, 4 вересня 2008, 11:50

В середу парламент переніс введення третього етапу єдиної тарифної сітки (ЄТС) з 1 листопада на 1 вересня, для чого передбачив у бюджеті 1,127 млрд. грн.

Ця сума на 273 млн. грн. менше за ту, яку в липні на такі цілі планував витратити Кабінет Міністрів, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Як з'ясувалося, депутати, які ініціювали прийняття закону, заощадили на підвищенні заробітньої плати працівникам бюджетної сфери, але збільшили оклади співробітникам апаратів центральних органів влади.

В середу, 3 вересня, Верховна рада (ВР) прийняла зміни до закону "Про державний бюджет України на 2008 рік і про внесення змін до деяких законодавчих актів" (щодо введення третього етапу ЄТС з 1 вересня 2008 року)

Реклама:

За підвищення зарплат вже з вересня, а не з 1 листопада, як передбачалося раніше, проголосувало 361 депутатів. Зростання зарплат підтримали не тільки БЮТ і ПР, але й депутати блоку Литвина й КПУ, а також Олександр Омельченко й Арсеній Яценюк (НУНС).

Підвищення окладів обійдеться бюджету в 1,1278 млрд. грн. і буде профінансовано за рахунок збору ПДВ з імпорту.

Заступник голови бюджетного комітету Олександр Пеклушенко повідомив , що їхні розрахунки також підготовлені Мінфіном: "Мінфін провів нові розрахунки й дійшов висновку, що на введення третього етапу ЄТС потрібно менше грошей, ніж планувалося влітку".

Економісти здивовані перерахунком Мінфіну. "Зниження запланованих видатків важко пояснити інфляцією. Єдиним поясненням може бути те, що буде відбуватися не одномоментне, а поступове введення нових ставок",- вважає генеральний директор Інституту бюджету й соціально-економічних досліджень Ірина Щербина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: