Долар не поступається своїми позиціями

Четвер, 4 вересня 2008, 11:26

Курс євро відносно долара знаходиться в четвер близько до мінімуму за 7 місяців.

Це пов'язано з побоюваннями, що представники Європейського центрального банку (ЄЦБ) вкажуть на можливість подальшого уповільнення економіки єврозони, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

При цьому, згідно з думкою переважної більшості аналітиків, ЄЦБ залишить базову процентну ставку на засіданні 4 вересня без змін - на рівні 4,25%.

"Зараз не варто довгостроково інвестувати в євро, - вважає валютний трейдер Okasan Securities Co. Тсутому Сома. - ЄЦБ визнає, що економічний прогноз погіршився, і це лише прискорить падіння євро".

Реклама:

Тим часом, зростання курсу долара може бути обмежене через побоювання, що триваюче підвищення рівня безробіття в США може негативно відбитися на споживчих витратах.

Міністерство праці оприлюднить дані про кількість американських громадян, які вперше звернулися за допомогою з безробіття минулого тижня в четвер о 15:30.

Долар відносно євро торгується в ході азіатських торгів близько 1,4489 дол. в порівнянні з 1,4495 дол. на закритті біржі попереднього торговельного дня.

Курс американської валюти відносно японської ієни змінився несуттєво й знаходиться на рівні 108,15 ієни проти 108,29 ієни днем раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: