"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінпромполітики роздає вугільні родовища

Четвер, 4 вересня 2008, 10:34

Міністерство промислової політики ініціює передачу металургійним комбінатам ліцензій на розробку вугільних родовищ без проведення конкурсів.

Таким чином у Міністерстві розраховують знизити ціни і скоротити дефіцит вугілля, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Кабінет Міністрів у середу розглянув проект постанови, якою пропонується видавати меткомбінатам ліцензії на розробку родовищ коксівного вугілля без аукціонів.

Про це повідомив у середу журналістам міністр промислової політики Володимир Новицький. За його словами, документ не був прийнятий, тому що Міністерства юстиції й фінансів чекали на його доробку.

Реклама:

Зокрема, Мінфін наполягає, щоб у проект був доданий пункт про те, що ціни на ліцензії повинні бути ринковими й визначатися спеціальною робочою групою за участю Міністерства.

Зараз ліцензії на розробку корисних копалин, у тому числі вугілля, продаються Міністерством охорони навколишнього природного середовища в ході відкритих аукціонів. Ціна однієї ліцензії становить 7-12 млн. дол., а для її отримання потрібно півроку.

В обговореному в середу проекті постанови вартість ліцензії знижена до 500 тис. дол., а термін її отримання - до місяця з моменту надходження заявки. Ініціатива Міністерства покликана вирішити проблему дефіциту коксівних вугіль в Україні

Тим часом учасники ринку вважають, що таким чином вирішити проблему буде складно.

Вони вважають, що кількість розвіданих ділянок обмежена. До того ж родовища передаються комбінатам лише в оренду, що не дозволить залучити значні інвестиції у їхню розробку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: