"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Війна Ахметова і Коломойського отримає новий виток?

Вівторок, 30 вересня 2008, 14:59

Порядок денний зборів акціонерів ВАТ "Дніпроенерго" (Запоріжжя), призначеного на 10 жовтня 2008 року, за вимогою одного з акціонерів доповнений питаннями про відкликання й обрання глав і членів наглядової ради і ревізійної комісії товариства.

Відповідне оголошення правління генкомпанії опублікувало в пресі у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Акціонерам також буде запропоновано реорганізувати виконавчий орган з колегіального (правління) в одноосібний (генеральний директор). Доповнений порядок денний зборів містить питання про відкликання голови і членів правління й обрання гендиректора.

Одне з нових питань присвячене передачі НР повноважень зборів акціонерів по прийняттю рішень про випуск облігацій і затвердження результатів їх розміщення.

Реклама:

Крім того, порядок денний доповнений питанням про скасування і визнання такими, що втратили силу внутрішніх нормативних документів товариства.

Спочатку порядок денний зборів акціонерів "Дніпроенерго", призначеного на 10 жовтня 2008 року, містив питання про затвердження звітів НР, РК і правління за 2007 рік, річної фінансової звітності, розподілу прибутку, зміну реєстратора, внесення змін і доповнень у статут і внутрішні документи.

Реєстр акціонерів генкомпанії до березня 2008 року вело ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз". Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку України в березні анулювала ліцензію на ведення реєстрів, видану "ФК "Укрнафтогаз".

"Дніпроенерго" у березні уклало договір на ведення реєстру власників акцій з тимчасовим реєстратором - Промінвестбанком (Київ), який уже вів цей реєстр у 1998-2001 р.

ДКЦПФР у червні установила факт утрати реєстру генкомпанії без можливості його відновлення силами "ФК "Укрнафтогаз". Промінвестбанк завершив відновлення реєстру в липні поточного року.

"Дніпроенерго" експлуатує Придніпровську, Криворізьку і Запорізьку ТЕС (25 енергоблоків потужністю від 150 Мвт до 800 Мвт) сумарною встановленою потужністю 8185 Мвт.

Чистий прибуток генкомпанії за 2007 рік склав 121,938 млн.грн., що в 12,1 рази більше (на 111,843 млнгрн), ніж за 2006 рік.

НАК "Енергетична компанія України" належить 50%+1 акція "Дніпроенерго", групі компаній "Донбаська паливно-енергетична компанія" підприємця Ріната Ахметова - більш 44% акцій товариства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: