"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Валютний міжбанк поки не відреагував на ймовірність розпуску парламенту

Середа, 3 вересня 2008, 14:47

Міжбанківський валютний ринок України поки не відреагував на заяву Віктора Ющенко про ймовірність розпуску парламенту країни.

Про це повідомили дилери українських банків агентству "Інтерфакс Україна".

"Багато хто ще не чув про це або не встиг оцінити. Поки ситуація формується під впливом інших факторів", - сказав співробітник одного з банків з іноземним капіталом.

"Поки реакції не було: вона буде залежати від реакції клієнтів", - додав дилер іншого столичного банку.

Реклама:

Як повідомлялося, Президент України 3 вересня заявив, що розглядає останні події в парламенті як початок створення нової коаліції. У випадку, якщо коаліція не буде створена у визначений законом термін, він скористається правом розпуску Верховної Ради й призначення позачергових виборів.

Як повідомили оператори ринку, в середу на міжбанку курс гривні посилюється на фоні послабленого попиту на іноземну валюту.

"В середу торги відкрилися з позначки 4,76-4,79 грн./дол. (торги у вівторок завершилися з котируваннями 4,75-4,77 грн./дол.).

Але основна маса угод проходила за курсом близьким до 4,75-4,77 грн./дол. Зараз котирування - на рівні 4,735-4,75 грн./дол.", - сказав один із співрозмовників агентства.

За його словами, цього дня помітно скоротився попит на долари: на міжбанку не було великих покупців валюти, які формували попит на неї останнім часом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: