"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Металургів обвинувачують у порушенні екологічних норм

Середа, 3 вересня 2008, 10:27

Розпочалася боротьба з компаніями, що порушують екологічні норми.

У вівторок, 2 вересня Дніпропетровська прокуратура порушила кримінальну справу щодо підприємства "ArcelorMittal Кривий Ріг" за фактом забруднення атмосфери, а також Дніпродзержинська міськрада обвинуватила Дніпродзержинський меткомбінат у дворазовому перевищенні припустимої норми забруднення повітря, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Експерти відзначають, що це, напевно, перший випадок, коли влада так серйозно зацікавилася екологічними проблемами.

По відношенню до "ArcelorMittal Кривий Ріг" порушено кримінальну справу за фактом забруднення атмосфери й зловживання службовим становищем, що потягнуло за собою тяжкі наслідки.

Реклама:

Прокуратура встановила, що службові особи підприємства, не маючи права на викиди в атмосферу забруднюючих речовин, здійснювали ці викиди у період із січня до липня. У результаті державі був нанесений збиток сумуою 307 тис. грн.

Про це говориться у повідомленні прес-служби прокуратури.

"Також до Господарського суду прокурором Кривого Рогу спрямовано позови до ВАТ " ArcelorMittal Кривий Ріг" з вимогою відшкодувати збитки загальною сумою 557 тис. грн., які були нанесені державі у результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин",- йдеться у повідомленні.

Дніпродзержинська міськрада у вівторок обвинуватила Дніпропетровський металургійний комбінат ім. Дзержинського (ДМКД) у перевищенні припустимих обсягів викидів забруднюючих речовин.

Мер Дніпродзержинська Ярослав Корчевський звернувся до керівництва підприємства з проханням зменшити викиди й щодня інформувати міськраду про рівень забруднення повітря. Як відомо, підприємство входить до складу компанії "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) бізнесменів Віталія Гайдука й Сергія Тарути.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: