Компанію Cadogan позбавили ліцензії незаконно

Понеділок, 29 вересня 2008, 13:19

Полтавський регіональний адміністративний суд визнав незаконними накази про анулювання ліцензії британської компанії Cadogan Petroleum.

 Як говориться в повідомленні Cadogan на Лондонській фондовій біржі в понеділок, відповідне рішення суд прийняв за підсумками відкритих судових слухань за участю представника Мінприроди 26 вересня, повністю задовольнивши вимоги британської компанії.

У документі уточнюється, що рішення суду набуде чинності після закінчення терміну, що був регламентуваний Мінприроды на його оскарження в Харківському апеляційному адміністративному суді - 10 днів після одержання письмового рішення суду, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Нагадаємо, що Національна акціонерна компанія (НАК) "Надра України" 21 липня повідомила, що Господарський суд Полтавської області визнав недійсними видані підконтрольним Сadogan, ТОВ Астрогаз і ТОВ Астроінвест Енерджі спеціальні дозволи на Пирковське й Загорянське родовища.

Реклама:

Одночасно суд визнав дійсними ліцензії на роботу на Пирковської площі й Загорянського родовища, видані 2002 року дочірньому підприємству НАК "Полтаванафтогазгеології".

Cadogan, яка не була проінформована про ці судові суперечки, подала апеляцію на рішення Господарського суда Полтавської області. Одночасно вона заперечила рішення Мінприроди про анулювання її ліцензій.

З'ясувалося також, що 2007 року ліцензії на ці родовища були двічі перереєстровані: у другому кварталі - на НАК "Надра України", а в другому півріччі - на спільне підприємство НАК і Cadogan.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: