"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ще один найбільший банк США шукає покупця

Понеділок, 29 вересня 2008, 11:17

Wachovia, шостий найбільший банк США, веде активні переговори про продаж фінансовим установам Wells Fargo або Citigroup.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

Інтерес до американського банку, що останніми роками активно поглинав більш слабких конкурентів і агресивно розширював бізнес за рахунок іпотеки, висловив також іспанський Banco Santader, але цей варіант менш імовірний.

Банк підштовхнули до термінових переговорів події п'ятниці, коли владою був закритий банк Washington Mutual, і після цього акції Wachovia, незважаючи на засвідчення банку, що його бізнес продовжує нормально працювати, звалилися на 27%.

Реклама:

Інвестори вважають, що коло банків, які будуть змушені терміново шукати капітал або зливатися з іншими фінансовими інститутами, продовжує розширюватися.

Wachovia останнім часом розробляла план із залучення до капіталу 20 млрд. дол., однак цим планам перешкодило падіння акцій банку. FT пише, що обсяг проблемних активів Wachovia становить 122 млрд. дол.

Американські Wells Fargo, Citigroup, іспанський Banco Santader цікавилися активами WaMu, але в результаті основну частину бізнесу банку придбав JPMorgan.

За даними WSJ, переважно більша частина американських позичальників, не тільки власників іпотеки, робить дефолти. Так, 2,4% платежів з кредитних карт прострочені на термін більше 90 днів, що є максимальним рівнем з 1991 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: