Fitch знизило рейтинг Києва із "стабільного" на "негативний"

П'ятниця, 26 вересня 2008, 16:27
Міжнародне рейтингове агентство Fitch змінило із "стабільного" на "негативний" прогноз по довгострокових рейтингах міста Київ в іноземній і національній валюті.

А також по національному довгостроковому рейтингу Києва, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Дана рейтингова зміна зі змненшення "стабільного" на "негативний" прогнозу по рейтингах України, сталася  у зв'язку зі збільшенням ризику валютної кризи й погіршенням фундаментальних фінансових показників", - говориться в повідомленні агентства.

У той же час Fitch підтвердило рейтинги Києва: довгострокові рейтинги в іноземній і національній валюті на рівні "BB-", короткостроковий рейтинг в іноземній валюті "B" і національний довгостроковий рейтинг "AA+(ukr)".

Головне фінансове керування Київської міськдержадміністрації (КМДА) 29 вересня має намір провести тендер з відбору організаторів залучення до кінця цього року зовнішньої позики розміром до 200 млн. дол.

Крім того столиця розглядає можливість внутрішніх запозичень. Міністерство фінансів України у вересні погодило випуск Києва облігацій сумою 1 млрд. грн. з погашенням не пізніше 31 грудня 2013 року. 

За даними міністерства, процентні ставки за облігаціями при розміщенні не можуть перевищувати 12,5% річних при розміщенні на строк три роки, 14% річних - чотири роки й 16,5% річних - п'ять років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: