Російський "Сбєрбанк" спростував чутки про покупку "Трійки Діалог"

Четвер, 25 вересня 2008, 11:52

"Сбєрбанк Росії" офіційно спростував чутки про покупку інвестиційної компанії "Трійка Діалог".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна"

"Інформація про те, що мала місце угода з придбання "Сбєрбанком" інвестиційної компанії "Трійка Діалог" не відповідає дійсності", - йдеться в заяві банку.

"Єдиним джерелом інформації про подібні угоди може бути тільки офіційна інформація "Сбєрбанку", що розкривається у встановленому порядку", - відзначено в заяві.

Реклама:

Чутки про те, що російський банк купить "Трійку" і таким чином, з одного боку, допоможе учаснику російського фондового ринку в складних умовах фінансової кризи, а з іншого боку - істотно покращить власний інвестбізнес, з'явилися минулого тижня.

Після того, як стратегічного інвестора в особі Михайла Прохорова залучив головний російський конкурент "Трійки" - "Ренесанс Капітал", чутки посилилися.

Деякі учасники ринку говорили, що, можливо, мова йде не про продаж "Трійки Діалог", а про залучення позикового фінансування.

Один із співрозмовників агентства уточнив, що за його даними, "Трійка Діалог" залучила короткостроковий кредит "Сбєрбанку" сумою до 300 млн. дол. під високу процентну ставку.

Голова "Трійки" Рубен Варданян не підтверджував ці чутки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!