"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Плани з приватизації на 2009 рік вимагають перегляду

Четвер, 25 вересня 2008, 10:59

Кабінету Міністрів доцільно переглянути плани з приватизації на 2009 рік через кризу на міжнародному фінансовому ринку

Таку думку висловив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності, екс-міністр фінансів Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Якщо зараз капіталізація найбільших підприємств різко впала на міжнародних фондових ринках, то, напевно, будь-яка нормальна людина скаже: давай, я поки зачекаю, а коли ситуація стабілізується, тоді й буду виходити на ринок (з продажем активів). Але наш уряд робить вигляд, що нічого не відбувається, і закладає колосальні суми на доходи від приватизації", - сказав він журналістам у середу.

На думку парламентарія, уряду також доцільно зменшити заплановане зростання видатків держбюджету-2009.

Реклама:

"Ми хотіли, щоб бюджет був більш консервативним (...) Варто відмовитися від деяких видатків. Якщо розумієш, що перед тобою завдання - вижити, виходить, що шубу цього року ти купувати не будеш", - сказав Азаров.

Голова комітету повідомив, що свою пропозицію відносно розміру дефіциту держбюджету-2009 він зробить після розгляду плану дій країн "великої вісімки" з протидії міжнародній фінансовій кризі.

"Подивимося, які будуть вжиті заходи. У будь-якому випадку 2009 рік для світової економіки буде дуже складним ", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: