"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Дніпробленерго" повернулося до реєстратора "Привата"

Четвер, 25 вересня 2008, 10:47

Дніпробленерго" повернулося до реєстратора з групи "Приват".

Акціонери компанії "Дніпробленерго" на зборах акціонерів 24 вересня вирішили відновити угоду на ведення реєстру цінних паперів з фінансовою компанією "Укрнафтогаз" (входить до групи "Приват").

Крім того, акціонери компанії затвердили на посаді генерального директора Андрія Мартинюка, повідомляє агентство "Українські новини".

Нагадаємо, що 13 березня дирекція "Дніпробленерго" за узгодженням з наглядовою радою вирішила розірвати договір на ведення реєстру з "Укрнафтогазом" і укласти договір з "Промінвестбанком" (ПІБ) в особі його одеської філії.

Реклама:

Зараз навколо "Дніпробленерго" триває корпоративний конфлікт. 30 квітня Національна акціонерна компанія Енергетична компанія України заявила про збори "Дніпробленерго", на яких була змінена наглядова рада компанії.

Дирекція енергокомпанії вважає недійсними ці збори, що були проведені в безпосередній близькості від центрального офісу "Дніпробленерго".

5 травня новообраною наглядовою радою на посаду генерального директора "Дніпробленерго" був призначений Мартинюк замість Едуарда Соколовського.

Незважаючи на те, що Мартинюк був обраний головою компанії ще у травні, він зміг приступити до обов'язків тільки 25 липня, коли, керуючись рішенням суду, відсторонив від виконання обов'язків Соколовського.

Сам Соколовський вважає ці дії рейдерським захопленням і вже звернувся до Генеральної прокуратури.

75% акцій відкритого акціонерного товариства "Дніпробленерго" належать державі й знаходяться у управлінні Національної акціонерної компанії Енергетична компанія України, 15,9% - компанії Larva Investments Limited (Кіпр).

Інші акції розподілені між фізичними (0,7%) і юридичними особами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: