"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціну на проїзд в метро можуть підвищити до двох гривень

Середа, 24 вересня 2008, 12:55

Влада має намір підняти вартість проїзду в метро.

У середу, 24 вересня головне управління з цінової політики Київської міськадміністрації запропонує встановити новий тариф на проїзд у столичному метрополітені - дві гривні за жетон, пише виданная "Дело".

Чиновники пропонують установити його на рівні двох гривень.

"Управління з цінової політики КМДА вже відправила нам рішення: проїзд у метро повинен коштувати дві гривни", повідомив голова робочої групи й депутат Київради від БЮТ Олександр Зінченко.

Реклама:

Однак остаточне рішення повинні будуть прийняти депутати Київради 30 вересня. Якщо вони погодяться з пропозицією мерії, нові тарифи вступлять у дію вже з нового року. 

При цьому Зінченко відзначив: депутати будуть вимагати, щоб  для пасажирів, які користуються метро постійно, тарифи на проїзд у метро теоретично залишилися на колишньому рівні.

Для цього робоча група Київради рекомендувала ввести новіпроїздні квитки терміном на рік. Вартість такого абонемента буде розраховуватися, виходячи з вартості проїзду розміром 50 копійок.

Як пише видання, підняти вартість проїзду метрополітен змушують збитки. Тільки за 2007 рік вони склали 93 млн. грн. Підвищуючи тарифи на проїзд у метрополітені, київська мерія розраховує збільшити відрахування в міський бюджет від діяльності комунального підприємства. Зараз воно відстає від виконання фінансового плану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: