"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати прийняли новий закон про ІСІ

Середа, 24 вересня 2008, 10:23

На цьому тижні готується до прийняття в другому читанні новий закон про ІСІ.

Про це стало відомо FundMarket від одного з депутатів Верховної Ради.

Нагадаємо, що 23 вересня Верховна Рада України прийняла в першому читанні Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про інститути спільного інвестування (пайові й корпоративні інвестиційні фонди)".

Відповідно до законопроекту, пропонується внести до чинного закону низку змін, які спрямовані на підвищення ефективності діяльності КУА й ІСІ, а також для забезпечення державного контролю в цій сфері.

Реклама:

До того ж, проект містить положення про затвердження прозорого механізму створення й функціонування інститутів спільного інвестування, у тому числі спрощення процедур створення й діяльності ІСІ. Також законопроект удосконалює вимоги до диверсифікованості активів ІСІ з метою поліпшити ефективність їхньої роботи.

Поточний закон про ІСІ був прийнятий у березні  2001 року, однак, з того часу не один раз зазнавав критики. Чиновників обвинувачували в тому, що він був частковою копією китайського аналога. Діючі до сьогоднішнього дня правила диверсифікованості також не відповідають світовим стандартам.

Вперше пропозицію про внесення змін до закону про ІСІ було внесено ще влітку 2003 року групою компаній, на чолі з ініціатором КУА "Кінто" і УАІБ. З того часу пропозиції постійно вдосконалювалися, однак виправлення (або новий закон) прийняти дотепер не вдавалося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: