В Україні будуть проводити сільськогосподарські переписи

Вівторок, 23 вересня 2008, 14:29

Верховна Рада України прийняла закон "Про сільськогосподарський перепис".

За закон у вівторок проголосувало 279 народних депутатів з 439 зареєстрованих в сесійній залі, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Представляючи закон у парламенті, заступник голови комітету з питань аграрної політики Сергій Рижук повідомив, що метою даного закону є узгодження й гармонізація національного законодавства в структурі сільського господарства.

За словами Рижука, законом установлюється використання сільськогосподарського перепису для статистичного вивчення сільськогосподарської діяльності господарств населення. Депутат пояснив, що таким чином буде проводитися перепис домашніх сільськогосподарських дворів.

Реклама:

Депутат підкреслив, що відповідно до діючого законодавства фермерські господарства подають статистичну звітність про свою діяльність, а домашні сільськогосподарські господарства не роблять цього, для чого й приймається даний закон.

Він повідомив, що закон спрямований на визначення правових і організаційних основ сільськогосподарського перепису в Україні, що дозволить одержувати об'єктивну інформацію для розробки ефективної державної політики в аграрній сфері.

Законом визначаються види, а також періодичність проведення таких переписів.

Крім того, установлюється технічне й організаційне забезпечення проведення таких переписів, а також низка інших норм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!