Україна почала імпортувати електроенергію з Росії

Вівторок, 23 вересня 2008, 12:08

Росія у вересні поточного року почала поставляти в Україну електроенергію потужністю 500 Мвт.

Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки Юрій Бойко.

"Замість урядового пункту, що згадується в кожному програмному документі, про подолання енергетичної залежності України від Росії по поставках нафти й газу країна рухається до побудови нових відносин залежності, вже у сфері імпорту електроенергії й навіть вугілля", - передає агентство "Інтерфакс-Україна" заяву народного депутату.

Бойко пояснив початок поставок електроенергії з Росії її дефіцитом на внутрішньому ринку України.

Реклама:

Представники Мінпаливенерго України, держпідприємства "Укрінтеренерго" (монопольного оператора експорту-імпорту електроенергії) і ВАТ "ІНТЕР РАО ЄЕС" (РФ) на даний час коментарів не дали.

Україна у серпні 2008 року продовжувала експортувати електроенергію, незважаючи на незадовільні темпи нагромадження вугілля на складах електростанцій.

Обсяг постачань з об'єднаної енергосистеми (у Молдавію й Польщу) минулого місяця, за даними Мінпаливенерго, склав 402 млн. квт-ч - на 16,3% більше, ніж у серпні 2007 року.

Експорт української електроенергії з енергоостріва Бурштинської ТЕС у серпні 2008 року збільшився на 0,2% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 389,2 млн. квт-ч.

Україна з листопада 2006 року до вересня 2007 року експортувала електроенергію в Росію. Комерційні поставки були припинені 1 жовтня минулого року. За зазначений період обсяг експорту склав 1,464 млрд. квт-ч.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: