"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курс долара продовжує знижуватися

Вівторок, 23 вересня 2008, 09:57

Долар продовжує знижуватися у вівторок відносно євро й ієни, оскільки програма уряду США з уливання 700 млрд. дол. у фінансову систему підірвала віру інвесторів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Долар знижується відносно євро вже п'ятий день поспіль - найдовше зниження з лютого, у понеділок в ході торгів курс знизився до мінімальної позначки за три тижні.

Програма уряду США з порятунку фінансових компаній передбачає витрату 700 млрд. дол. на викуп неліквідних активів плюс 400 млрд. дол. у вигляді кредитів і страхових коштів для підтримки інвестфондів, що призведе до збільшення видатків американського уряду більш ніж на 1 трлн. дол. Державний борг США збільшиться на 6,6% до 11,3 трлн. дол.

Реклама:

"Ймовірно, що усі стурбовані стабільністю американського бюджету; долар залишиться під тиском", - коментує ситуацію старший фахівець з валютної стратегії фінансової установи Australia & New Zealand Banking Group Тоні Морріс.

На зниження курсу долара також впливають очікування статистики американського міністерства торгівлі на цьому тижні: прогнозується подальший спад на ринку житла.

Експерти вважають, що ця динаміка повинна змусити Федеральну резервну систему переглянути процентні ставки в сторону зниження.

Експерти Bloomberg прогнозують, що до кінця 2008 року середньорічне значення курсу долара відносно євро складе 1,43 дол.

Долар відносно євро котирувався на рівні 1,4786 дол. на 9:00 за московським часом у вівторок; на закритті попереднього торговельного дня курс становив 1,4642 дол.

Курс долара відносно японської валюти на 9:00 за московським часом склав 105,33 ієни у порівнянні з 106,38 ієни в понеділок увечері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: