Обсяг автокредитів в Україні скоротився на 13%

Понеділок, 22 вересня 2008, 16:45

Обсяг виданих кредитів на придбання автомобіля в серпні скоротився на 13% у порівнянні з липнем.

Така ситуація виникає через жорсткість кредитної політики банків, підвищення ставок і зростання розміру першого внеску.

Про це повідомляє інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"У серпні зафіксований спад у 13% від кількості виданих автокредитів навіть на фоні "невтішного" липня. А окремі сегменти ринку просто обвалилися на 50% і більше", - констатують експерти групи.

Реклама:

За даними експертів, банки спромоглися виділити автомобільному ринку позик на суму не більше 276 млн. євро, що майже на 60 млн. євро менше, ніж на початку 2008 року.

У повідомленні відзначається, що поки ситуацію на ринку рятують покупці з "готівкою", оскільки частка автокредитування на ринку істотно зменшується і на сьогодні становить близько 39%, тоді як раніше вона становила 50% і більше.

Нестачу коштів і жорсткість політики банків значно відчули покупці автомобілів виробництва країн СНД (ЗАЗ і ВАЗ). Кількість відмов тут була максимальною, і у результаті більше третини покупців змушені були забути про нове авто.

"Є про що замислитися й у дилерських центрах Mazda, Peugeot, Citroen, а також в "сірих" автосалонах Lexus", - додають експерти.

2007 року в Україні було продано 542 тис. легкових автомобілів - на 46,2% більше, ніж 2006 року, а поточного очікувалися продажі більше 700 тис. авто.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: