Україна за 8 місяців збільшила виробництво коксу на 9,1%

Вівторок, 2 вересня 2008, 18:24

Українські коксохімічні заводи в січні-серпні 2008 року збільшили виробництво металургійного коксу, за попередніми даними, на 9,1% у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року - до 14,697 млн. тонн.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" гендиректор об'єднання коксохімічних підприємств "Укркокс" (Дніпропетровськ) Анатолій Старовойт.

За його словами, в серпні вироблено 1,731 млн. тонн цієї продукції.

При цьому Старовойт відзначив зниження попиту на кокс у зв'язку з падінням ринків металопродукції й зменшенням обсягів виплавки чавуну й сталі на метуларгійних підприємствах.

Реклама:

"Внутрішнє споживання коксу зменшилося, й зараз в Україні є незатребувані обсяги коксу", - констатував співрозмовник агентства.

Гендиректор додав, що період зниження попиту на кокс буде залежати від ситуації на ринках металу, однак, не став прогнозувати тенденції на найближчі місяці.

"Важко прогнозувати, наскільки тривалою буде криза на ринках металопродукції", - сказав він.

Старовойт також повідомив, що у зв'язку із зниженням попиту на кокс в Україні актуальним стає питання збільшення експортних поставок цієї продукції, - у противному випадку коксохімічні заводи будуть змушені знижувати обсяги виробництва.

Раніше повідомлялося, що до появи кризових явищ на ринку металопродукції України, зокрема "Arcelor Mittal Кривій Ріг", "Запорожсталь" і "Азовсталь" недоодержували кокс у повному обсязі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: