Українські металургійні підприємства поступаються російським

Вівторок, 2 вересня 2008, 14:17

Більшість металургійних підприємств України на цей час відстає від російських колег за співвідношенням "ціна-якість" виробленої ними продукції, а також за рівнем обслуговування споживачів і гнучкості збутової політики.

Про це заявив президент Української асоціації металотрейдерів (УАМ) Андрій Федосеїв, коментуючи підсумки поїздки делегації українських металоторговельних компаній на Магнитогорський металургійний комбінат (ММК) до Росії, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

За його словами, російські металургійні підприємства останнім часом активно реконструюються, орієнтуючись на потрібні ринку види виробів та підвищуючи якість продукції, знижуючи видатки на її виробництво і збільшуючи ефективність металургійного бізнесу.

При цьому в деяких випадках культура виробництва і якість продукції перевищує навіть європейські стандарти.

Реклама:

"Нас вразили масштаби реконструкції ММК...Повинен сказати, що раніше ми відвідували європейські заводи, в тій же Німеччині, але там культура виробництва в аналогічних цехах була нижчою, ніж на ММК", - констатував співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, Україна в першому півріччі 2008 року збільшила імпорт металопрокату на 42,4% в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року - до 1,279 млн. тонн.

При цьому ринок споживання металопродукції в Україні за шість місяців незначно виріс: на 0,3% - до 5,93 млн. тонн.

2008 року, як очікується, обсяг імпорту металопрокату досягне 2,558 млн. тонн, у той час як 2007 року він був на рівні 2,059 млн. тонн, 2006 року - 1,407 млн. тонн, 2005 року - 948 тис. тонн, 2004 року - 749 тис. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: