Тимошенко "перехопила" у ФДМ права управління ключовими підприємствами

П'ятниця, 19 вересня 2008, 16:49

Конституційний Суд відмовив Президенту у відкритті провадження за поданням про конституційність передачі уряду повноважень Фонду держмайна з управління корпоративними правами низки великих підприємств.

Як повідомили у Кабінеті Міністрів у четвер, таке рішення КС ухвалив 9 вересня, пише "Комерсант-Україна".

Таким чином, набуло чинності урядове розпорядження №717 від 16 травня 2007 року "Про здійснення Кабінетом міністрів повноважень з управління державними корпоративними правами" 11 підприємств: Одеського припортового заводу, Київського заводу реле й автоматики, Київського мотоциклетного заводу, "Турбоатом", заводу "Маяк", феодосійської суднобудівної компанії "Море", науково-виробничого комплексу "Київський завод автоматики ім. Петровського", Науково-дослідного інституту електромеханічних приладів, "Укртелекому", "Меридіану" і державної компанії "Україна туристична".

Як відомо, після ухвалення Кабміном цього розпорядження Президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив його дію, звернувшись до КС.

Реклама:

Голова ФДМ Валентина Семенюк-Самсоненко в четвер заявила "Комерсанту", що чує про розпорядження уряду вперше.

"У мене ніхто згоди на таке перепідпорядкування не брав. Відповідно до закону "Про управління об'єктами держвласності", ініціатором передачі корпоративних прав має бути ФДМ. Думаю, що після того як Кабмін не спромігся змінити керівництво фонду, вони намагаються перетягнути до себе об'єкти, які сьогодні якимось чином необхідні для задоволення примх окремих сил", - сказала вона.

У Кабміні в четвер відмовилися від коментарів. Але заступник голови спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Валерій Писаренко (БЮТ) запевнив видання, що в поточній ситуації навряд чи варто очікувати якоїсь приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: