Західні банки допоможуть модернізувати дороги Львова

П'ятниця, 19 вересня 2008, 15:43

Німецький державний банк Kf Entwicklungsbank (Банк розвитку) і Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄББР) готові надати Львову до 50 млн. євро для модернізації транспортної системи.

Як повідомив директор департаменту муніципальних проектів ЄБРР в Україні Франсуа Годе на прес-конференції в п'ятницю, зараз ідуть консультації представників банку й влади Львова щодо проекту модернізації комунального підприємства "Львовелектротранс", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

За його словами, банк надав грант на 1,4 млн. грн. для здійснення аудиту й розробки плану з виведення підприємства на рівень рентабельності.

"Місто повинно прийняти своє рішення, виходячи з пріоритетів, і ми сподіваємося, що модернізація "Львовелектротранса" буде одним з них. Якщо міська влада зробить свій вибір, ми будемо готові протягом місяця ухвалити рішення щодо кредиту", - сказав він.

Реклама:

За словами Годе, поки рано говорити про конкретні суми, однак, відповідно до попередніх розрахунків, мова може йти про 30 млн. євро.

У свою чергу, представник Kf Микола Туст повідомив, що банк вивчає можливість надати Львову 20 млн. євро на реалізацію проектів, пов'язаних з поліпшенням транспортної системи й доріг Львова.

На цей час, за його словами, Kf фінансує конкурс на розробку стратегії розвитку транспортної системи Львова на найближчі 15 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: