Долар знову знижує ціни на нафту

П'ятниця, 19 вересня 2008, 12:08

Ціни ф'ючерсів на нафту знижуються в п'ятницю й досягли на торгах в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі 97,39 дол. за барель на фоні зростання курсу долара у світі.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Напередодні на основних торгах контракти виросли в ціні на 72 цента - до 97,88 дол. за барель.

З початку тижня ціни на нафту знизилися вже приблизно на 3% через побоювання з приводу перспектив світової економіки.

Реклама:

Долар у п'ятницю підвищився на 1% відносно євро. "Нафту будуть продавати поки долар зростає, але, як довго це протриває, побачимо, - говорить представник Hudson Capital Energy в Азії Джонатан Корнафель. - На ринку велика волатильність, гроші увесь час перетікають з одного місця в інше."

Котирування листопадового ф'ючерса на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) 18 вересня підвищилися на 0,47 і досягли 91,92 дол. за барель.

На лондонській біржі ICE Futures ціна ф'ючерсів на листопад на нафту Brent підвищилася на 0,35 дол. - до 95,19 дол. за барель.

Ціна спотових контрактів на російську нафту Urals (c.i.f. порти Середземномор'я) у четвер склала 92,15 дол. за барель, що на 1,27 дол. вище ціни spot попереднього дня.

Експортна нафта з Росії з поставкою до портів Західної Європи (Urals c.i.f. С.-З. Європа) коштувала 92,1 дол. за барель (+1,27 дол.), Siberian Light (c.i.f. С.-З. Європа) - 94,1 дол. за барель (+1,27 дол.).

Ціна на нафту підвищувалася у четвер через зростання інтересу інвесторів до сировинних товарів на фоні падіння курсу долара США. Через зміни на валютному ринку й геополітичні ризики інвестори шукають альтернативні активи для вкладення коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: