Молоді підприємці скаржаться на Міноборони

Четвер, 18 вересня 2008, 15:23
Призов на термінову військову службу підприємців ставить солдатів-бізнесменів під загрозу банкрутства і завдає серйозної шкоди економіці України.

Таку думку висловили представники проекту Consigliere на прес-конференції на тему "Як довести до банкрутства 8 тисяч підприємств. Рецепт Міністерства оборони України", повідомляється в прес-релізі компанії.

На думку керівника проекту Consigliere Ігоря Сидорчука, на даний час в Україні права підприємця у разі його призову на термінову військову службу нічим не захищені.

У свою чергу, 21-річний підприємець Дмитро Бойченко зазначив, що "підприємницька діяльність припускає зобов`язання перед контрагентами, фінансові взаємовідносини з найманими співробітниками, відрахування до фондів. Підприємець зобов`язаний регулярно звітувати перед фіскальними органами, платити податки і збори. Можлива і наявність кредитів, які вимагають регулярного погашення. У разі ж призову підприємець-фізична особа не може виконувати зобов`язання ні перед державою, ні перед іншими особами, оскільки законодавчо така ситуація абсолютно не врегульована".

В цілому, за інформацією Consigliere, що грунтується на даних Держкомстату, впродовж найближчих трьох призовів у рядах військовослужбовців можуть опинитися від 8 до 10 тисяч підприємців-фізичних осіб, а більше 5 тисяч найманих співробітників залишаться без роботи.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: