Експерти вважають, що найближчим часом курс долара підстрибне

Четвер, 18 вересня 2008, 14:57

На готівковий курс гривні буде здійснювати тиск підвищений попит на валюту з боку населення, а також малого та середнього бізнесу.

Як заявив радник голови правління "Укргазбанку" Олександр Охрименко, одним з факторів збільшення попиту на готівковий долар є нестабільна політична ситуація, повідомляє агентство "УНІАН".

"Тепер можна орієнтуватися найближчим часом на курс 5,3 грн. за 1 долар. Існують панічні очікування катаклізмів, і люди хочуть перечекати цей момент з доларами, відповідно, попит на долар буде зростати", - сказав Охрименко.

На думку експерта, також істотно збільшиться попит на долари з боку представників малого і середнього бізнесу.

Реклама:

У свою чергу директор департаменту казначейства "БМ Банку" Тарас Кияк заявив, що ситуація із збільшення попиту і девальваційні очікування як на готівковому, так і на безготівковому ринку були прогнозовані.

На думку банкіра, найближчим часом курс буде триматися на міжбанку і на готівковому ринку, з невеликим тимчасовим лагом, у межах 5-5,1 грн. за 1 долар. При цьому банкір прогнозує перед Новим роком сезонне зміцнення гривні до 4,9-5 грн. за 1 долар.

Як повідомлялося, 17 вересня на міжбанківському валютному ринку України відбулося різке зниження курсу гривні відносно долара США. Угоди укладалися за курсом 4,84 грн. за 1 долар і до кінця торгів ставки виросли до 4,94-4,95 грн. за 1 долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: