"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кровопускання на українському фондовому ринку

Четвер, 18 вересня 2008, 14:31

Ситуація на вітчизняному фондовому ринку не змінюється.

Як повідомляє FundMarket, у четвер станом на 13:30, за цінними паперами емітентів зафіксоване чергове зниження котирувань.

"Банкрутства і поглинання фінансових стовпів Уолл-Стріт 14-16 вересня 2008 року стали піком фінансової кризи. Однак, матеріалізація негативних прогнозів виступила ще й вагомим антикризовим фактором. Ризики втілилися в життя, боятися вже пізно, вважає інвестиційний керуючий КУА "Бонум Груп" Аудрюс Мицюкявичюс.

На той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував падіння на 2,4%, опустившись до 34,98 пункту.

Реклама:

"Падіння на початку цього тижня було прогнозованим й неминучим. Банкрутство Lehman Brothers і поглинання Merryl Lynch стало своєрідним кровопусканням для ринку акцій. Фондові ринки Росії й України сприйняли вал поглинань і банкрутств на Уолл-Стріт занадто негативно, ніж NYSE", - вважає експерт.

На ПФТС було зафіксовано наступні результати: ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 8,49%), ВАТ "Укрнафта" (- 7,32%), ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (- 3,03%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 2,59%).

За акціями ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (- 10,40%) і ВАТ "Концерн "Стирол" (- 12,28%) торги були призупинені відповідно до нових правил.

Лідер падіння - ВАТ "Херсонобленерго" (- 25,00%).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" - 260 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!