"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фінансова стабілізація в США підвищує ціни на сировину

Середа, 17 вересня 2008, 11:49

Ціна на нафту після падіння на 10% в останні два дні підвищується на очікуваннях фінансової стабілізації в США.

Багато в чому на це вплинуло оголошення плану порятунку страхової компанії AIG, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на жовтень в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у середу зранку злетіла (на 4%) на 3,57 дол. відносно рівня закриття торгів 16 вересня й становить 94,72 дол. за барель.

Федеральна резервна система надала найбільший страховій компанії AIG, що опинилися на межі банкрутства, кредит на 85 млрд. дол. в обмін на одержання державою 79,9% її акцій.

Реклама:

"Ми спостерігає помірне зростання на зміцненні довіри до США після струсів останніх днів, - говорить стратег з товарних ринків компанії Banking Corp. Марк Перван. - Ринок нафти дуже чутливий до подій у США, тому що це найбільший кінцевий споживач палива".

Ціна жовтневого контракту на WTI у вівторок звалилася на 4,56 дол. - до 91,15 дол. за барель. Це мінімальне значення котирування з 7 лютого 2008 року. Ціни нижче рівня минулого року на 1,7% і нижче рекордних оцінок липня на 36%.

Котирування ф'ючерса за листопад на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) 16 вересня знизилися на 5,13 дол. і досягли 85,59 дол. за барель.

На лондонській біржі ICE Futures ціна ф'ючерсів на листопад на нафту Brent знизилася на 5,02 дол. - до 89,22 дол. за барель.

Ціна спотових контрактів на російську нафту Urals (c.i.f. порти Середземномор'я) у вівторок склала 87,26 дол. за барель, що на 1,62 дол. нижче ціни spot попереднього дня.

Експортна нафта з Росії з поставкою до портів Західної Європи (Urals c.i.f. С.-З. Європа) коштувала 86,87 дол. за барель (-1,57 дол.), Siberian Light (c.i.f. С.-З. Європа) - 89,17 дол. за барель (-1,29 дол.).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!